Sauna aan huis

Wij bieden je een totaalbeleving waarbij je zonder tijdsdruk kan genieten van een saunamoment in het comfort van je eigen thuis.

Ontspan je zonder zorgen: de sauna wordt gebracht, geïnstalleerd en na gebruik weer opgehaald. We voorzien handdoeken, opgietaroma's, emmer met opgietlepel en brandhout.

Wil je een extraatje? Klik dan door naar onze arrangementen.

Voor eventuele vragen en meer info kan je hieronder terecht.

Voorzieningen

De mobiele sauna moet op een vaste ondergrond kunnen staan en de staanplaats moet bereikbaar zijn met de wagen.

Indien je de ingebouwde buitendouche wil gebruiken dient er wel een eigen tuinslang (met Gardenakoppeling) tot aan de sauna gelegd te worden.

Zelf hoef je verder niets te voorzien. De kachel is houtgestookt en er is zeker voldoende hout voor 5-6 uur saunaplezier. De verlichting werkt ruim 1 dag autonoom en wij zorgen voor een verlengkabel van 25 meter. 

We leveren de sauna telkens tussen 10u en 12u en halen hem tussen 8u en 10u terug op.

De trajectberekening gebeurt steeds van centrum Oekene tot daar waar de barrelsauna geïnstalleerd wordt.

Plaatsing

De sauna staat vast gemonteerd op een aanhangwagen. De afmetingen van de trailer zijn 5,5 meter lang, 2,2 meter breed en 3,1 meter hoog. Hou er rekening mee dat we de aanhangwagen moeten kunnen manoeuvreren tot op de juiste plaats, met een wagen van 5,5 meter. Er is dus een minimale lengte van 11 meter nodig om te kunnen manoeuvreren.

We zetten hem waterpas, plooien het trapje open en het genieten kan beginnen. Eenvoudig toch?

Veelgestelde vragen

Hoe geniet ik optimaal van een saunasessie?

Een saunasessie is meer dan snel in en uit de barrel. We leggen het uit in 8 eenvoudige stappen: 
  • Een goed begin. Een saunaronde begint altijd met een bezoek aan het toilet en daarna een warme douche. 
  • Afdrogen. Zorg dat je lichaam overal goed afgedroogd is. Op die manier ga je optimaal over je hele lichaam transpireren.
  • Warm voetenbad (5 à 10 minuten). Je spoelt niet enkel je voeten af, maar warmt ook de bloedvaten in je voeten op. Deze stijging zet zich door in je gehele lichaam, zodat je je fysiek volledig voorbereidt op je sauna-ervaring.
  • De sauna (6 à 15 minuten). Geniet van de warmte. Je hoeft je niet aan een bepaalde tijdsduur te houden: je eigen comfort primeert. Ideaal is het als je over je hele lichaam transpireert.
  • Koud luchtbad (5 à 15 minuten). Stap uit de sauna en geef je lichaam voldoende tijd weer zuurstof op te nemen. Doe dit minimaal vijf tot maximaal vijftien minuten.
  • Koud afspoelen en dompelbad. Spoel het transpiratievocht af en laat je lichaam voldoende afkoelen. Vergeet hierbij zeker ook het hoofd niet.
  • Warm voetenbad (5 à 10 minuten). Laat je lichaam op deze manier opnieuw verder afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur.
  • Rust (minimaal 15 minuten). Neem de tijd om, zeker bij opeenvolgende saunasessies, je lichaamsvocht en zoutgehalte op peil te houden. Drink voldoende water en eet iets zouts/zoets.

Hierna ben je klaar voor je volgende saunaronde.

 

Wat neem ik mee in de barrel?

We vragen om hygiënische redenen om zeker gebruik te maken van de bijgeleverde, of eigen, handdoeken. Je kan deze omgeslagen houden of gebruiken om op plaats te nemen.

Eigen comfort primeert, dus wie dit wenst, kan badkledij aanhouden. Juwelen, piercings, armbanden, horloges ... kunnen mee in de sauna maar dit wordt toch afgeraden. Bovendien kunnen ze warm worden, wat een onaangenaam gevoel geeft op de huid.

Wat doe ik beter niet?

Neem verder geen voorwerpen zoals GSM/smartphone, geluidboxen of andere elektronische apparatuur, etc. mee in de sauna.

Eten en drinken in de barrel zijn niet toegelaten. Vermijd verder overmatig alcoholgebruik in combinatie met de warmte.

Ik heb een eigen houtvoorraad en/of aroma's. Mag ik die gebruiken?

Bij de levering is in principe voldoende hout voor 5 tot 6 uur saunaplezier voorzien. Wie dit wenst, kan via het reservatieformulier een extra hoeveelheid hout bestellen.

We vragen om geen eigen hout te gebruiken om verontreiniging van de barrel te voorkomen. Daarnaast kan het verbranden van eigen hout, al dan niet bewerkt met bepaalde producten, ook gasvorming teweegbrengen. Met het bijgeleverde hout ben je zeker van een optimale verbranding van droog, zuiver hout.

We meten op voorhand de juiste hoeveelheden van de aroma's af volgens de opgietemmer. Daarom vragen we om geen eigen aroma's te gebruiken. Zo ben je altijd zeker van de juiste verhoudingen.

In welke gevallen mag ik de sauna niet gebruiken?

Het gebruik van een sauna heeft in veel gevallen een heilzaam effect, maar wordt soms toch afgeraden. Bij spieraandoeningen kan de warmte van de sauna tot diep in het spierweefsel doordringen, wat klachten zal doen verminderen. Verder ontlast een saunasessie ook de nieren, zodat ook nierpatiënten positieve gevolgen van de warmte kunnen ondervinden. 

Het gebruik van de sauna is voor zwangere vrouwen ten stelligste afgeraden.

Wat kleine kinderen betreft, is er in principe geen probleem. Zorg in dat geval wel voor een aangepaste temperatuur (niet te warm), een beperkte tijd in de sauna (niet te lang) en voldoende recuperatietijd (voldoende zuurstofopname) achteraf.

Wie koorts heeft of bepaalde ontstekingen, maakt best geen gebruik van de barrelsauna. In dit geval kan de warmte een negatief effect hebben op het lichaam. Ook mensen met hart- en vaatziekten nemen best geen enkel risico.

We raden aan om, bij eender welke twijfel over een veilig gebruik, een specialist of de eigen huisarts te raadplegen.

Nog vragen?

Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!